Het eigen risico

Huur je een voertuig, dan geldt hiervoor een standaard eigen risico. Het eigen risico is het maximale bedrag dat je betaalt per schadegeval of in geval van diefstal. Indien gewenst kan het eigen risico verlaagd worden.

Bij schade kun je denken aan krassen, ruitschade, deuken, lekke band, total loss, etc. Voor de omschrijving van de eigen risico voorwaarden omtrent schade, diefstal en uitzonderingen, zie de BOVAG huurvoorwaarden, artikel 12.

De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van de autocategorie en of je jonger of ouder dan 23 jaar bent.

Schade lager of hoger dan het eigen risico? 

Je betaalt het eigen risico per schadegeval. Het kan zijn dat het uiteindelijke schadebedrag lager is dan het eigen risico. In dat geval betaal je natuurlijk alleen het bedrag van de schade en niet het volledige eigen risico.*

Is de schade hoger dan je eigen risico? Dan betaal je het volledige bedrag aan eigen risico.

*Uitzonderingen op het eigen risico

Indien er sprake is van manoeuvreer-, parkeer- of bovenhoofdse schade geldt er een verhoogd (en niet te verlagen) eigen risico per gebeurtenis. Raadpleeg de BOVAG huurvoorwaarden voor de omschrijving van de voorwaarden omtrent deze schades.

Bovenhoofdse schade

Het eigen risico verlagen - tarieven

Eigen risico standaardNa verlaging*Kosten per dag (incl. BTW)Kosten per dag bij 7 dagen of langer huren
Personenauto's / Personenbussen€ 850,-€ 350,-€ 15,-€ 7,50
Bestelwagens t/m 11m³€ 850,-€ 350,-€ 15,-€ 7,50
Bestelwagens vanaf 15m³ en V-Klasse€ 1.000,-€ 500,-€ 25,-€ 12,50
Wagens met rijbewijs BE en C€ 1.500,-€ 750,-€ 25,-€ 12,50

Veelgestelde vragen

Wij vinden dat het huren van een auto duidelijk, makkelijk en vertrouwd moet zijn. Of het nu gaat om een personenbus waarin je met je voetbalteam naar een uitwedstrijd rijdt, een bestelwagen voor de verhuizing naar je nieuwe stekkie of een cabrio voor je vakantie naar Frankrijk. Jij kiest wat jij nodig hebt om te doen wat jij wil. Hieronder vind je een antwoord op de meestgestelde vragen als het gaat om het eigen risico.

Wil je meer informatie of heb je nog een andere vraag? Ga dan naar: Veelgestelde vragen.