Expert onthult nieuwe kleuren

Nieuws
Diks Autoverhuur, 29 Mar 2024 08:00

Aanstaande maandag is het zover. Om 12:00 uur onthult Chief Executive Sound & Safety Engineer Toon Lager de nieuwe merkkleuren vanuit de DTV Studios in Amsterdam.

De aanleiding voor deze impactvolle verandering was een reeks onderzoeken waaruit bleek dat donkergekleurde voertuigen vaker betrokken zijn bij ongevallen.

*TIP: Zet eventjes de melding aan. Dan weet je zeker dat je de onthulling niet gaat missen door je geplande paasbrunch.

Elk ongeval is er één te veel

Wat DIKS betreft is elk ongeval er één te veel. En om het aantal ongevallen verder terug te dringen hebben we dit jaar wederom de hulp ingeschakeld van Toon Lager. Samen met Veilig Verkeer Amsterdam heeft hij de afgelopen weken hard gewerkt aan zijn nieuwste innovatie.

Via InstagramFacebook en LinkedIn kreeg iedereen de kans om mee te beslissen over welke kleuren het beste passen bij DIKS autoverhuur vanaf 2024.

Er rijden inmiddels zoveel van onze donkerblauwe bussen rond dat ze eigenlijk helemaal niet meer opvallen. Dat moet veranderen.

Toon Lager (Chief Executive Sound & Safety Engineer bij DIKS)

Geen blauw meer op straat

Het was zoon Ronald Diks die in 1972 de blauwe bussen introduceerde en inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld, je ziet ze immers overal! En dat is nu juist het probleem volgens Toon. “Er rijden nu zoveel van onze donkerblauwe bussen rond dat ze eigenlijk helemaal niet meer opvallen. Dat moet veranderen.” Terug naar de kleuren van voor 1972 wilde DIKS niet. Toen waren de bussen wit met rode letters, een kleurcombinatie die gemiddeld scoort volgens het onderzoek van Centraal Beheer.

Volkswagen Harlekin (1995)


Kenners beweren dat de nieuwe kleuren wel heel erg lijken op die van de Volkswagen Polo Harlekin uit 1995. Maar volgens Toon Lager heeft deze Volkswagen zijn keuze voor de nieuwe kleuren niet beïnvloed. “Ik ben eerst 6 maanden op reis geweest naar Thailand en heb daarna verschillende inspirerende klankschaalsessies bijgewoond. De Volkswagen Polo Harlekin zegt me eerlijk gezegd niets,” aldus Toon.

Veilig Verkeer Amsterdam

Samen met Veilig Verkeer Amsterdam zet DIKS zich in om het aantal verkeersongevallen in de stad te verminderen en de verkeersveiligheid te verbeteren. Met behulp van diverse campagnes, gericht op bewustwording en voorlichting, maakt VVA verkeersdeelnemers bewust van het feit dat een ongeluk vaak in een klein hoekje zit.

Meer informatie

Met dank aan:

Presentatie: Toon Lager

Licht & geluid: TSR AV

Bij TSR AV gelooft men sterk in de kracht van co-creatie. Waar iedereen zijn kennis en vaardigheden inzet voor slechts één doel – Inspirerende Interacties.

De specialisten van TSR zijn gepassioneerd en helpen ons met alle techniek op onze events. Ze zijn betrokken, denken altijd met ons mee en streven naar het beste resultaat! Een gewaardeerde partner van DIKS.